Flóra Logo
Flóra 2007 Közhasznú Alapítvány

Egyéni Tervezett Szenzomotoros Tréning (TSMT-I)

A terápiára 2 éves kortól 10 éves korig várjuk a gyermekeket. A szülő jelenlétében zajló, az idegrendszer érettségi szintjét és a gyermek alapképességeit feltérképező vizsgálat eredményétől függően megajánlásra kerül az otthon végezhető TSMT-tréning összeállítása.

A tréning során időszakonként kontrollokon és a fejlődés előrehaladtával a feladatok nehezítését, komplexitását célzó átírásokon szükséges részt venni.

Szükség esetén munkatársaink vállalják heti egy-három alkalommal a gyermek tornáztatását saját tornatermünkben.

Az otthoni terápia jól előkészíti és kíséri más fókuszú terápiák, például az alapítványban elérhető komplex fejlesztő csoportok és a beszédfejlesztő foglalkozások folyamatát.

Az előrevivő terápiás munka, az eredmények elérésének alapfeltétele a rendszeresség és a folyamatosság. Az idegrendszer trenírozásához meghatározott időközönként bevitt, azonos ingerek szükségesek, így a terápiás munkafolyamat is adott napokon újra és újra elvégzett azonos mozgásgyakorlatokat jelent.

Ez hetente minimum 3x 45 perc (otthon végzendő) tornát jelent.

Vizsgálati időpont kérhető a 06 70 544 1320 -as számon Szobrász Juditnál. A vizsgálat hossza hozzávetőlegesen 90 perc + konzultáció a szülővel.