Flóra Logo

Alapozó Terápia

Alapozó terápiás csoportunkba nagyóvodásokat és kisiskolásokat várunk. A terápia alkalmas a tanulási és magatartási problémák megelőzésére és kezelésére, az idegrendszeri éretlenség fejlesztésére.

Mozgásterápia, mely a mozgáson keresztül befolyásolja a gyermek magatartását, együttműködési készségét, feladattudatát, motivációját, arányérzékét, szociális készségeit, koordinációját. Fejleszti a tanuláshoz szükséges készségeket (sorrendiség, memória, téri irányok, saját test érzékelése).

Kiváló alapot ad beszédhibás gyermekek logopédiai terápiájának előkészítéséhez, megalapozásához, növeli a beszédfejlesztés hatékonyságát. Javítja a csoportban munkálkodás képességét, az együttműködési készséget.

A hatékony eredmények eléréséhez minimum heti 2x 90 perc terápia szükséges.
Várható terápiás idő: 1 – 2 tanév.

Terápiás csoportjaink időpontja:

• kedd 16:00 – 18:00
  • csütörtök 17:00 – 19:00

A terápiás csoportba kerülést megelőzi egy komplex vizsgálat, mely feltérképezi a gyermek mozgásállapotát, idegrendszeri érettségének szintjét, erősségeit és problémáit. A vizsgálaton a szülői részvétel elvárás. Az alapozó terápiás foglalkozásokhoz szükség, igény esetén más terápiás foglalkozások kapcsolhatók az alapítvány terápiás kínálatából.